Beyaz Zambaklar Ülkesinde - Grigory Petrov | #AlıntılarlaKişiliğim

Bir kaç gün önce,beni derinden etkileyen bir kitap okudum.
  Gerçekten ama gerçekten etkileyiciydi.Bunun sebebi ise sömürge altında kalmak istemeyen,özgürlüğünü isteyen ve de bunun için kalkınan,kalkınmaya çalışan bir ülkenin hikayesini okumamdı.Kalkınmaya çalışan ülke; bizim bildiğimiz ismiyle Finlandiya ve kendi dillerinde ise Suomi (bataklıklar ülkesi).

  Sizinle şimdilik kitaptan etkilendiğim kısımları paylaşacağım.İleri ki günlerde de incelemesini,kitap yorumunu yazmayı düşünüyorum.Fakat şimdilik elimizde sadece kitabın benim için en etkileyici kısımları var.

  Umarım bu alıntılar size kitap hakkında bilgi verir.

"Her şeyden önce,anadilimize saygı göstermeli ve onu korumalıyız;dilimiz yaşadığı sürece biz de bir halk olduğumuzu hissedeceğiz.Atalarımızın dili yok olursa,halk da tükenir ve yok olur." sayfa 31.

"İnsanlar ülkelerinin geleceğine dair taşıdıkları kişisel sorumluluğun bilincine varmazlarsa,ülkelerin kalkınması ve refaha kavuşması da mümkün olmayacaktır.Her bir vatandaş "yaşam mimarı olmalı..." sayfa 49.

"Milli servetin,halk vicdanı ve millet aklının kurucusu olabilmek için çaba gösterin.Hayatta istediğiniz mesleği seçebilirsiniz; örneğin profesör,doktor,işçi,bilim insanı,tüccar,subay,din adamı,memur,köylü veya bakan olabilirsiniz,bu sizin yeteneklerinizle ve şarların uygun olup olmamasıyla ilgili bir durumdur.Fakat şunu hiçbir zaman unutmayın: Vücudunuz,aklınız ve ruhunuzun sahip olduğu bütün gücü vatanınıza ve halkınıza adamalısınız." sayfa 50.

"Bilge bir atasözü "Yeni dönem beraberinde yeni şarkılar getirir" demektedir.Değişen ve yenilenen nesiller yeni anlayışlar,gayeler ve taleplerle gelmektedir.Bu yeni nesil insanlara geçerliliğini çoktan kaybetmiş yönetim şekilleri zorla dayatılamaz;yeni nesillerin hayatının temelini mantıklı,adil ve sağlam bir devlet yönetimi esasına göre şekillendirmek gerekmektedir." sayfa 55.

"İnsan hiçbir zaman ve hiçbir şey için eğilmemeli ve yerlere kapanmamalıdır.İnsan hayatı sürekli bir kültürel gelişim ve yaratıcılık,kendi içinde ve dış dünyada karşılaştığı kaba güçlere karşı verilen daimi mücadeledir." sayfa 67.

"Zaman değişmiş,bunu iyi değerlendirin.İlk andan itibaren sıkı çalışın,eski ruhu kovun,tamamen uzaklaştırın,hiç iz kalmasın." sayfa 101.

"Mantığa dayalı ve çeşitli fiziksel egzersizlerin kişisel gelişim açısından büyük bir faydası var.Bilge bir halk olan eski Yunanlılar jimnastik,güreş,koşu,uzun atlama gibi spor dallarına önem verirdi.Fiziksel egzersizler vücudun esneklik ve çevikliğini artırmaktadır.Bu hareketler sayesinde vücut kıvraklık kazanırken,adımlar hızlı ve hafif,vücut hareketleri düzgün ve yumuşak hale gelmektedir.
İnsanları dar ve havasız odalar da uzun süre hareketsiz oturmak zorunda bırakan şehir hayatı vücudu deforme edebilir.Bu hayat tarzı kasların gevşeyerek zayıflaması,kanın zehirlenmesi ve vücut çevikliğinin azalarak,insanların hareketsiz hale gelmesi sonucunu doğurur." sayfa 119.

"Zavallı şarlatanları ve kültüre açıdan geri kalmış halkları kendinize örnek almayın,çünkü onlar uygar halkların yaşamını anlamak için ilk olarak arka avluya bakar ve çöp kutularını karıştırırlar." sayfa 122.

"Manevi hayatınızı ve ruhunuzu geliştirmek için çaba gösterin ve "Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur" deyimini aklınızda tutun." sayfa 122.

   Çok uzun olduğu için yazamadığım fakat okumanızı istediğim sayfalar; 88,89.

  *Yazı editlenecektir.Sadece kitabın yarısını yazabildim,en kısa sürede tamamlayacağım.

BİR SONRAKİ YAZIDA GÖRÜŞMEK ÜZERE!

  Sevgiler,
Ecrin
Beni buralarda da bulabilirsiniz;

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keşf-i Blogger Etkinliği

Dizi Yorumları : Cunning Single Lady

Dizi Yorumları : Man From The Stars (You Came From Stars)